Uitspraken Top Gear-presentator worden onderzocht

Uitspraken Top Gear-presentator worden onderzocht

Uitspraken Top Gear-presentator worden onderzocht

Print
De Britse mediaregulator Ofcom gaat Jeremy Clarksons uitspraken van enkele weken geleden onderzoeken. De presentator van 'Top Gear' zei onder meer dat stakers voor de ogen van hun familie neergeschoten moeten worden. Dat weet een krant van de Corelio-groep.

In het programma 'The One Show' op BBC1 had Clarkson gezegd dat de mensen die meededen aan een grootschalige staking "geëxecuteerd moeten worden voor het oog van hun families'. Ook zei hij dat mensen die zichzelf voor een trein gooien "egoïsten zijn die immense storingen veroorzaken voor pendelaars".

Derde plaats

Ofcom ontving 763 klachten over de uitspraken, de BBC zelf maar liefst 32.000 klachten. Daarmee staat 'The One Show' op de derde plaats inzake het aantal klachten dat dit jaar bij Ofcom binnenliep. Daarom wordt er een onderzoek ingesteld.

"Ofcom heeft beslist om de uitspraken van Jeremy Clarkson te onderzoeken", zegt een woordvoerder in de Britse krant The Guardian. "De resultaten van het onderzoek worden later bekendgemaakt."

Vorige week zei Mark Thompson, de algemeen directeur van de BBC, dat hij niet van plan is Clarkson te ontslaan. Hij weigerde dat omwille van de grote schare fans van de presentator en het commerciële succes van het autoprogramma.

.

Nu in het nieuws