Vlaanderen lust Balense Groenten

Groenten uit Balen lokte tijdens het openingsweekend 30.000 bioscoopbezoekers. Dat telde Kinepolis uit. De prent doet het vooral in Antwerpen en Limburg bijzonder goed. Al mag dat dankzij de Kempense verhaallijn nauwelijks een verrassing heten. In de bioscopen van Geel, Turnhout en Lommel scoort de verfilming van het toneelstuk van Walter Van den Broeck zelfs beter dan de Amerikaanse blockbuster Mission Impossible. Nationaal bekleedt de film van regisseur Frank Van Mechelen een vijfde plaats. Hoewel hij voorlopig enkel in Vlaanderen en Brussel geprogrammeerd staat.

Code 37 blijft de absolute Vlaamse recordhouder van het afgelopen jaar. Veerle Baetens en co lokten in hun openingsweekend bijna 110.000 toeschouwers. Toch scoort Groenten uit Balen helemaal niet slecht in acht genomen dat de film in de drukke koopjesperiode in de zalen kwam. Bioscoopuitbaters vermoeden dat de film de hit van de kerstvakantie kan worden.

Groeten uit Balen loopt sinds 14 december in de bioscopen. Stany Crets, Evelien Bosmans, Tiny Bertels en Michel Van Dousselaere spelen de hoofdrollen in dit stakingsepos.

Stefan LAENEN

Nu in het nieuws