Frank Vandenbroucke gaat fulltime voor KUL en UA werken

Frank Vandenbroucke gaat fulltime voor KUL en UA werken

Frank Vandenbroucke gaat fulltime voor KUL en UA werken

Print
Frank Vandenbroucke breidt zijn academische opdracht aan de K.U.Leuven uit van 20 naar 95 procent. Hij doceert er aan de faculteiten Economie en Bedrijfswetenschappen en Sociale Wetenschappen. Daarnaast wordt hij ook de eerste houder van de Leerstoel Herman Deleeck aan het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen en blijft hij er het vak Sociaal Economische Analyse in de Sociaal Economische Wetenschappen doceren.

Aan K.U.Leuven zal de voormalige sp.a-politicus onderzoek doen naar sociale ontwikkelingen in de lidstaten van de Europese Unie, zoals participatie op de arbeidsmarkt, inkomensontwikkeling en -verdeling, scholing, actief ouder worden en sociale bescherming. Zijn onderzoek aan de UA situeert zich in dezelfde domeinen als aan de K.U.Leuven.

In een mededeling van de K.U.Leuven wijst Frank Vandenbroucke erop dat onderzoek naar de sociale ontwikkelingen in Europa en de rol van de EU belangrijk is. "De Europese integratie heeft al lang invloed op de sociale ontwikkelingen in de lidstaten. De Europese Unie zal echter niet uit de huidige impasse geraken als ze niet in staat is een gemeenschappelijke richting uit te zetten voor de lidstaten, ook op sociaal vlak. Hoe dat precies moet gebeuren is voor een deel onontgonnen terrein en zal de komende jaren voorwerp van veel discussie zijn", aldus Vandenbroucke.

Vandenbroucke was ooit minister van Werk, Onderwijs en Vorming in de Vlaamse regering Leterme I en Peeters I. Hij was ook Vlaams parlementslid van 2009 tot juli 2010 en senator van juli 2010 tot oktober 2011.

Belga

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws