Neergeschoten verdachte van ramkraak optiek riskeert 37 maanden cel

Het openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd voor Dobri N. (44). De Serviër werd eerder dit jaar neergeschoten toen de zaakvoerder van een optiek in Ekeren hem betrapte bij een ramkraak. Medebeklaagde Aleksandar V. (29) riskeert dezelfde straf, maar ontkent elke betrokkenheid. De zaak is maandag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

De vitrine van optiek Depauw aan de Kapelsesteenweg werd in de nacht van 28 op 29 juni aan diggelen gegooid met een steen. De zaakvoerder werd wakker van het lawaai, ging naar beneden en trof twee mannen in zijn zaak aan. Dobri N. maakte volgens hem een bedreigende beweging en hij schoot hem in de kaak.

Coma

De man lag drie dagen in coma. Toen hij ontwaakte, bekende hij de feiten en duidde hij Aleksandar V. aan als zijn mededader. Die was intussen gearresteerd in een hotelkamer in Antwerpen. De man ontkende dat hij deelnam aan de ramkraak en vraagt de vrijspraak.

Er volgde ook een onderzoek naar het schietincident. De opticien werd buiten vervolging gesteld omdat hij uit wettige zelfverdediging had gehandeld. Dobri N. had het daar moeilijk mee. Volgens zijn advocaat was hij die nacht niet gewapend, had hij geen geweld gebruikt en stond hij met zijn rug naar de schutter. Het neerschieten van zijn cliënt vond hij dan ook disproportioneel.

Vonnis op 9 januari.

Belga

Foto Bert Hulselmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio