Heistse vrijwilligers Rode Kruis verkopen armbandjes for Life

De Heistse vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich het hele jaar door in voor het goede doel. Jaarlijks verzamelen zij zo'n €2000 door verschillende acties. Al 20 jaar lang tijdens de kerstperiode staan de vrijwilligers met een zestal kraampjes en een paardenmolen in de Bergstraat. Er is ook aandacht voor de StuBru-actie 'Music for Life'.

"Wij verkopen alleen de armbandjes", expliqueert een vrijwilliger. "Daarnet kwam er iemand vragen naar de muts, maar die deelden we alleen uit tijdens het bloedgeven." De opbrengst van deze eindejaarsactie gaat naar vakanties voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, maar de opbrengst van de armbandjes wordt integraal gestort op de rekening van 'Music for life'.

"De feestdagen zijn een vrijgevige periode", merkt één van de vrijwilligers op. "Mensen schenken het hele jaar door, maar als ze tijdens de kerstperiode beelden zien van bijvoorbeeld rampgebieden, dan zullen ze sneller iets ondernemen. Ik hoop dat er een alternatief voor het Glazen huis komt. Want alles wat ondernomen wordt voor het goede doel is positief", glimlacht de vrijwilliger van het drankkraampje.

Sofie Van Landeghem

Nu in het nieuws