Responsible Young Drivers zet 300 vrijwilligers in bij oudjaar

Responsible Young Drivers zet 300 vrijwilligers in bij oudjaar

Responsible Young Drivers zet 300 vrijwilligers in bij oudjaar

Print
Niet alleen vervoersmaatschappij De Lijn, ook vrijwilligersorganisatie Responsible Young Drivers (RYD) zet dit jaar naar aloude gewoonte extra mensen in tijdens oudejaarsnacht. Dat meldt RYD maandag.

Er worden een honderdtal wagens voorzien met elk twee à drie chauffeurs. Samen met nog enkele tientallen personen die instaan voor de dispatching, zullen er op die manier in totaal zowat driehonderd vrijwilligers worden ingezet om feestvierders overal in Vlaanderen veilig thuis te brengen.

Wie tijdens oudejaarsnacht met de auto vertrokken is maar nadien niet meer in staat is zelf weer naar huis te rijden, kan tussen middernacht en 06.00 uur terecht bij de Responsible Young Drivers op het telefoonnummer 0902/12345. Twee à drie vrijwilligers komen in een wagen van RYD naar je toegereden, waarna één van hen de feestvierder met zijn of haar eigen wagen naar huis voert.

Geen taxibedrijf

Op voorhand reserveren is zoals steeds onmogelijk. "Wij zijn een noodoplossing, geen taxibedrijf", luidt het bij RYD. Ook de afstand van de rit wordt allicht beperkt, afhankelijk van hoe druk de organisatie het die nacht heeft.

Inschrijven als vrijwilliger kan nog tot eind deze week. Maandag 26 december volgt er dan een rijtest. "Daar zullen de kandidaten moeten bewijzen goede en verantwoordelijke chauffeurs te zijn", zegt RYD-directeur Johan Chiers. De organisatie mikt op een driehonderdtal vrijwilligers.

Belga

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws