1 / 2

Vernieuwd Plaisanceplein: "zes ongevallen in één week"

"In een week tijd hebben zich al zes ongevallen met blikschade voorgedaan op het vernieuwde Plaisanceplein." Dat zegt Leo Vivijs, de gespreksleider van Mechelen-Zuid. Net als CD&V spreekt hij schande.

Sven Van Haezendonck

"Al van bij de voorstelling van de plannen voor dit plein hebben we gewezen op de grote problemen en de mogelijke gevaren van dit ontwerp", zegt Leo Vivijs, gespreksleider in Mechelen-Zuid en mobiliteitsdeskundige voor CD&V. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) verklaarde toen dat de herinrichting noodzakelijk was, omdat hij niet verantwoordelijk gesteld wilde worden voor een ongeval met slachtoffers.

Volgens Vivijs hebben nochtans alle mogelijke adviesorganen, zelfs de politie, zich negatief uitgesproken over de plannen. Zo'n 1200 bewoners hebben ook een petitie getekend. De oppositie spreekt van verspilling van belastinggeld. "Misschien zou de paarse meerderheid af en toe eens kunnen luisteren naar competente burgers en oppositie? Paars heeft dit steeds hautain geweigerd", stelt CD&V-fractieleider Karel Van Butsel.

Plein opbreken

CD&V eist dat de stad hoogdringend maatregelen neemt. "Om de toegenomen verkeersonveiligheid in te dijken", aldus Van Butsel. Vivijs vrees dat er maar één oplossing mogelijk is: "Het plein opnieuw opbreken en herstellen in de oorspronkelijke staat. Het is zeer onduidelijk voor gebruikers, en ronduit gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Wat de wijkraad het meest stoort, is dat de bevoegde schepen nooit heeft gereageerd, of wenste in te gaan op een vraag of een voorstel van ons."

Bij de Mechelse politie zeggen ze maar weet te hebben van twee ongevallen, en die zouden te wijten zijn aan de gladheid vanochtend.

SVHMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio