Staking tegen pensioenplan gaat donderdag door

Staking tegen pensioenplan gaat donderdag door

Staking tegen pensioenplan gaat donderdag door

Print
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert donderdag een algemene staking bij de openbare diensten. Dat hebben ze maandag beslist. Oorzaak zijn de pensioenplannen van minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld, foto). Volgens de bonden wil de minister daarover geen overleg plegen en zijn de voorgestelde maatregelen onaanvaardbaar.

Volgens Chris Reniers van de socialistische overheidsvakbond ACOD zal de staking zeer zichtbaar zijn en goed opgevolgd worden, ook al is drie dagen erg kort om de actie te plannen. "De minister wil de teksten absoluut laten stemmen in het parlement nu donderdag. Het misprijzen ten opzichte van de openbare sector en het ganse sociaal overleg is groot", klinkt het in een mededeling van de bonden.

Het gaat om een algemene staking die voor alle takken van de overheidsdiensten geldt. Onder meer bij het openbaar vervoer, bpost, de brandweer en de verschillende openbare besturen zullen volgens Reniers personeelsleden het werk neerleggen. Ook de onderwijsvakbonden verklaarden zich solidair, zegt ze. Hoe groot de hinder daar zal zijn, valt nog af te wachten.

Belga

Foto Belga

.

Nu in het nieuws