Grondige huiszoeking bij vriend Elke Wevers

Grondige huiszoeking bij vriend Elke Wevers

Grondige huiszoeking bij vriend Elke Wevers

Print
In en aan het appartement van de 36-jarige Tom Hompes uit Neeroeteren bij Maaseik is maandagmorgen een grondige huiszoeking gestart in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van de 32-jarige Elke Wevers. Onder meer de septische putten van het appartement worden leeggepompt en lijkhonden zijn ingezet. Tom Hompes, de vriend van Wevers, zit nu een week in de cel op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Elke Wevers.

De man uit Neeroeteren vloog achter de tralies onder meer door een test met de leugendetector, waarbij hij door de mand viel. De falende leugendetectortest is niet het enige bezwarende element dat in de richting van Tom Hompes wijst. Daarom zijn maandag de grote middelen ingezet bij de huiszoeking. De Civiele Bescherming en leden van het DVI-team, het identificatieteam van de federale politie, zijn maandag naar Neeroeteren afgezakt.

De speurders hebben maandag niet enkel het appartement van Hompes grondig onderzocht. Ze gingen ook langs in het ziekenhuis waar Hompes als klusjesman werkte bij de afhaling en de afhandeling van het medisch afval. Het gerecht houdt er rekening mee dat het lichaam van Elke Wevers nooit wordt teruggevonden.

Elke Wevers verdween op 9 december 2010, toen ze naar haar werk vertrok. Ze zou normaal gezien opgepikt worden door een collega, maar die kreeg een sms dat Elke zich niet goed voelde en terug naar huis zou keren. Sindsdien ontbreekt van de vrouw elk spoor. Tom Hompes ontkent zijn betrokkenheid bij de feiten.

.

Nu in het nieuws