Vadis Odjidja riskeert twee weken schorsing

Vadis Odjidja moet mogelijk twee speeldagen brommen voor zijn duw aan OHL-speler Maxime Annys. Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft die straf, aangevuld met een boete van 200 euro, maandag voorgesteld voor de speler van Club Brugge.

jatimmermans

De 22-jarige middenvelder kreeg zondag in de match in en tegen Oud-Heverlee Leuven (3-1) net voor rust rood van scheidsrechter Bourdouxhe, die eerst dacht dat Nabil Dirar de schuldige was. Als Odjidja de straf aanvaardt, dan mist hij de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Zulte Waregem (26 december) en de topper tegen Anderlecht op de eerste speeldag na de winterpauze (15 januari).

Miguel Dachelet hangt drie speeldagen schorsing en een boete van 300 euro boven het hoofd. De 23-jarige speler van Zulte Waregem werd in de wedstrijd tegen Bergen na 27 minuten van het veld gestuurd door scheidsrechter Frank De Bleeckere, die zijn laatste partij floot. Dachelet kreeg rood voor een gevaarlijke tackle op Siebe Blondelle. Zijn ploeg verloor de match met 2-3.

Als beide spelers het voorstel niet aanvaarden, moeten ze dinsdag voor het Sportcomité verschijnen.

Belga

Foto Photo News

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws