Tielen For Life brengt ruim 10.000 euro op

De tweede editie van Tielen For Life in het Kempense Tielen kon het voorbije weekend rekenen op een massale opkomst van de streekbewoners. De 24-uren marathon gevuld met optredens, dans, acrobatie, sport en cultuur bracht zo'n slordige 10.000 euro op. De opbrengst gaat integraal naar Music For Life.

Voor elke leeftijdscategorie viel er wel iets te beleven op Tielen For Life. Zo keken de jongvolwassenen en de oudere generatie op vrijdagavond naar de optredens van DJ Geert Stroboscoop, The Nights, Moodcollector en A Gentleman's Agreement. Vanaf twaalf uur 's nachts tot negen uur zaterdagochtend danste de jeugd op de muziek van JeTi DJ's.

Gezinnen konden zaterdagochtend en -middag terecht voor een ochtendgymnastiek, pannenkoeken en soep, vaandelzwaaien, kinderdisco en vele concerten. Op de slotshow werden kunstwerkjes van de leerlingen uit de basisschool verkocht en de Gentse bisschop Mgr. Luc Van Looy gaf het beste van zichzelf op het podium.

"We probeerden het resultaat van vorig jaar te overschrijden", meldt Roel Loots, medeorganisator van het evenement. "Toen hadden we zo'n 3400 euro in kas en dat bedrag hebben we nu verdrievoudigd. We kunnen dus spreken van een succes."

Door Joren Geerts (Student Journalistiek- Plantijn Hogeschool)
Nu in het nieuws