Dvd viert 850ste verjaardag Oelegem

Print
Ranst - Waar anders dan in de molen kon de dvd over 850 jaar Oelegem voorgesteld worden? Het werkstuk van Swa Drofmans is te koop voor tien euro.
Het initiatief om een dvd te maken werd bedacht door Walter Van der Avert, de voorzitter van de heemkundige kring De Brakken.

De dvd begint met wat geschiedenis. Opmerkelijk daarbij is dat Oelegem samen met Wijnegem en Schilde in het tweede deel van de 14^de eeuw het grensgebied vormde tussen Frankrijk en Duitsland.

Het blijft niet bij historische weetjes. De beelden tonen ook het bruisende verenigingsleven van de gemeente. Zo krijgt de kijker fragmenten te zien van de parochiefeesten, de jaarmarkt, het beruchte Oelegemse carnaval, de meulenmalen, het werk aan de molen en recent ook nog het schuttersfeest in het Vrieselhof ter gelegenheid van de 850^ste verjaardag van de deelgemeente.

Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) kreeg het eerste exemplaar maar haalde toch zijn portefeuille boven om er tien euro uit op te diepen.

De dvd is te koop in de krantenwinkel op het Torenplein 9. Ook tijdens de Meulenmalen op elke tweede zondag van de maand kan u een exemplaar kopen.

www.debrakken.be

Sylvain Liekens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio