Vrouw in beroep na vrijspraak 'pestende ambtenaren'

Vrouw in beroep na vrijspraak 'pestende ambtenaren'

Vrouw in beroep na vrijspraak 'pestende ambtenaren'

Print
De vrouw van de 53-jarige onderhoudstechnicus van de stad Gent Patrick Copernolle die zelfmoord pleegde omdat hij naar eigen zeggen gepest werd, gaat in beroep tegen de vrijspraak van zijn leidinggevenden door de Gentse strafrechter. "De rechtbank geeft een heel slecht signaal", zegt Walter Van Steenbrugge (foto), de advocaat van de vrouw.

"Er was nochtans overtuigend bewijsmateriaal", zegt Van Steenbrugge. "De afscheidsbrief is volgens ons een objectief element waarop de rechter zich kon baseren. Daarnaast is er de getuigenis van de huisarts van de man, die blijkbaar niet voldoende in overweging genomen werd. Er zijn dus voldoende redenen om in beroep te gaan, maar duidelijk is dat de wetgeving ook krakkemikkig in elkaar zit."

De vrouw van het slachtoffer huilde na het vonnis en wilde geen commentaar geven.

"Vrijspraak terecht"

De verdediging van de beklaagden vindt de vrijspraak terecht. "Er waren geen bewijzen voor het vermeende pestgedrag", zegt René Verstringhe, de advocaat van de chef. "Het is een enorme opluchting voor mijn cliënt, die niet zou kunnen aanvaarden dat zijn houding de dood van de man veroorzaakt zou hebben."

Foto: Belga

Lees ook: Ambtenaren vrijgesproken voor zelfdoding gepeste collega

.

Nu in het nieuws