1/2

37 maanden cel voor schietpartij in café

De Antwerpse strafrechter heeft Firat A. (29) maandag veroordeeld tot 37 maanden cel. Hij viel gewapend met een pistool een café in Antwerpen binnen, omdat hij zijn drugsdealer wilde overvallen. De beklaagde vuurde daarbij meerdere schoten af, gelukkig zonder veel erg.

Met een bivakmuts over het hoofd en een pistool in de hand stormde Firat A. in de ochtend van 8 mei café "Trefpunt" aan de Brederodestraat binnen. Hij riep dat iedereen op de grond moest gaan liggen en schoot in de lucht.

Twee aanwezigen waren niet onder indruk en probeerden Firat A. te overmeesteren. Tijdens de schermutseling ging het wapen nog meermaals af. De beklaagde kon zich uiteindelijk losrukken en wegvluchten.

Getuigen van de feiten herkenden hem later in een fotodossier van de politie. Tijdens een huiszoeking werden kleren aangetroffen die met de beschrijving van de getuigen overeenstemden. Firat A. was naar Turkije gevlucht. Hij werd op 8 oktober opgepakt in Düsseldorf en uitgeleverd.

De beklaagde verklaarde dat hij verslaafd was aan cocaïne en dat hij die dag zijn dealer wilde overvallen in het café. De man heeft zich laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. Hij werd eerder al zes keer veroordeeld.

Foto: de twee mannen die de overvaller het café uit joegen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio