KVLV viert tachtigste verjaardag met tachtig recepten

KVLV viert tachtigste verjaardag met tachtig recepten

KVLV viert tachtigste verjaardag met tachtig recepten

Print
Boortmeerbeek - Zondag vierde KVLV Hever haar tachtigste verjaardag. Ze ontstonden als ‘de boerinnenbond’, in Leuven, later omgevormd tot landelijke vrouwen maar de agrarische sector is er nog amper vertegenwoordigd. In Hever is nog een enkeling lid die via de sierteelt nog voeling heeft met het agrarisch element van de organisatie.
Voorzitster Suzanna De Meulemeester heeft de evolutie in de samenleving meegemaakt.

“De accenten zijn wel een beetje verlegd en de werking geactualiseerd, maar het hoofddoel van KVLV blijft toch vrouwen samenbrengen en daar slagen we nog heel goed in”, zegt ze. “Met meer dan 130 leden is KVLV Hever een bloeiende, actieve vereniging. Onze afdeling biedt elk lid een korf kansen tot ontplooiing op persoonlijk, relationeel, maatschappelijk en cultureel vlak.

Emmy Sneyders is de gedreven secretaresse van de afdeling en vult aan:”Ook nu nog heeft KVLV een bijzondere plaats in onze gemeenschap. Vrouwen zoeken bij ons ‘vriendinnen’, waarmee ze eens lekker kunnen babbelen, maar ook samen informatie opdoen en uitwisselen, hun creatieve vaardigheden ontwikkelen of lekker koken."

Naast ‘Ons kookboek’, het geprezen collector item van de Boerinnenbond, geeft KVLV Hever een eigen receptenschrift uit. Zeventien keukenprincessen brachten daarvoor tachtig succesrecepten samen.

Juliaan DELEEBEECK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio