Vrijspraak voor 'pesters' na zelfdoding collega

Voor de correctionele rechtbank in Gent zijn een chef en een collega van een overleden onderhoudstechnicus over de hele lijn vrijgesproken voor pestgedrag op het werk. De onderhoudstechnicus legde in 2007 de hand aan zichzelf en liet in een afscheidsbrief weten dat hij gepest werd op het werk.

"Nergens uit het dossier valt af te leiden dat de gedragingen van de leidinggevenden pesterijen waren die tot zijn dood geleid hebben", oordeelde de rechtbank.

De onderhoudstechnicus Patrick Coppenolle (foto) maakte in de zomer van 2007 een einde aan zijn leven. In een brief die hij achterliet voor zijn familie, verwees hij naar moeilijke werkomstandigheden bij zijn werkgever en schreef hij: "Aan de pesters, verkleineerders, bedankt!".

Twee ambtenaren bij de dienst Gebouwen van de stad Gent moesten voor de correctionele rechtbank verschijnen voor onopzettelijke doding. Ze riskeerden tot twee jaar cel, maar werden beiden over de hele lijn vrijgesproken.

Beroep

De vrouw van de 53-jarige onderhoudstechnicus gaat in beroep tegen de vrijspraak van zijn leidinggevenden door de Gentse strafrechter.

Lees ook: Vrouw in beroep na vrijspraak 'pestende ambtenaren'

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Nu in het nieuws