1 / 2

Spiegelglad wegdek leidt tot zwaar ongeval in Wijnegem

Het spiegelgladde wegdek heeft maandagochtend tot een zwaar ongeluk geleid op de Houtlaan in Wijnegem. Bij het ongeval raakten zeker vijf wagens betrokken en vielen drie gewonden.

jrosquin

Een wagen die in de richting van Schilde reed begon ter hoogte van het Albertkanaal te slippen en belandde in de vangrails. De bestuurder van de wagen die vlak achter dat voertuig reed ging zwaar in de remmen waardoor die wagen ook begon te slippen, door de middenberm ging en frontaal op een wagen knalde die in de andere richting reed.

Twee andere slippende wagens botsten tegen die verongelukte voertuigen. Drie personen raakten bij het ongeval gewond. Een zwaargewonde werd overgebracht naar het ZNA Middelheim.

In beide rijrichtingen is een rijbaan versperd wat vooral in de richting van Wijnegem tot lange files leidt. De politie is ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

Ook elders op de spiegelgladde Houtlaan crashten voertuigen. De takeldiensten zijn ter plekke om alle verongelukte wagens op te ruimen. De strooidiensten zijn intussen ook aan de slag.

Foto's: BFMMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio