Rechtbank akkoord met faillissement Saab

Een Zweedse rechtbank heeft het faillissement van Saab aanvaard. Dat heeft de rechtbank maandag bekendgemaakt. De noodlijdende Zweedse autofabrikant vroeg de rechtbank eerder op de dag het faillissement van het bedrijf uit te spreken.

mimeers

Swedish Automobile liet eerder al weten een snelle goedkeuring van de faillissementsaanvraag door de rechtbank te verwachten. Swedish Automobile denkt verder geen waarde te creëren uit de aandelen Saab en schrijft zijn investering in de autobouwer volledig af, aldus een verklaring.

Saab had de rechtbank eerder om bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. Maandag zou de rechtbank zich uitspreken of die bescherming zou worden doorgezet. De curator van Saab bood vorige week zijn ontslag aan, maar dat werd afgewezen.

Saab is sinds begin vorig jaar in handen van Swedish Automobile, het voormalige Spyker Cars. Door geldgebrek kwam de productie echter stil te liggen. Ook kon het bedrijf lange tijd met moeite de lonen van de 3.500 werknemers in de fabriek in Trollhättan betalen. De lonen over november zijn nog niet uitgekeerd.

Naar aanleiding van het nakende faillissement van Saab zijn wij op zoek naar een aantal Saab-freaks, die nog in het bezit zijn van een oude Saab. Bent u er zo een, mail dan uw naam, adres en telefoonnummer naar hier@reageren.be

Foto Belga

MEER OVER Zweden

Nu in het nieuws