Reynders verdedigt pensioenplannen van Van Quickenborne

Reynders verdedigt pensioenplannen van Van Quickenborne

Reynders verdedigt pensioenplannen van Van Quickenborne

Print
MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de pensioenhervormingen verdedigd die zijn collega van Pensioenen, Vincent Van Quickenborne (Open Vld), nog dit jaar door het parlement wil krijgen. "Het is de vertaling wat in de formateursnota staat", aldus Reynders.

De geplande pensioenhervorming botste de voorbije dagen op heel wat verzet. Reynders ziet weliswaar nog wat "marge om te onderhandelen" over de voorstellen, maar het gaat niettemin om een obstakel dat ons land echt niet langer uit de weg kan gaan.

"We zouden een misschien wel historische kans op hervormingen missen", waarschuwde hij op de RTBF-radio. De voorstellen van pensioenminister Van Quickenborne, die de regering nog voor het jaareinde door het parlement goedgekeurd wil zien, zijn volgens Reynders niet nieuw. Het gaat simpelweg om de vertaling van wat al in de formateursnota stond, klonk het. De Franstalige liberaal pleit er dan ook voor om die pensioenhervormingen zo snel mogelijk uit te voeren.

Foto Belga

.

Nu in het nieuws