Familie en vrienden nemen afscheid van overleden chef-kok

Een overvolle Sint-Carolus Borromeuskerk nam zaterdag afscheid van Nicolas Van Caesbroeck. De chef-kok van brasserie InVINcible overleed vorige week vrijdag nadat hij met zijn wagen in het Albertkanaal belandde.

jrosquin

“Maar de dood krijgt hier niet het laatste woord”, wist zijn broer Dominic in zijn welkomstwoord. “Laat ons Nicolas nooit vergeten. Want hij beroerde jullie als kok, als team- en clublid, als echtgenoot, als papa. Hij is van ons allemaal. Laten we dat pact bezegelen met een daverend applaus voor onze Nicolas.” En dat kreeg hij.

Het was een niet alledaags begin van een terugblik op een rustige, ingetogen man die op een ongewone manier mensen beroerde. Of hij dat nu deed als student, sportfanaat, kampioen squash of selfmade kok. Ten bewijze de talloze verhalen over en van Nicolas en de aanwezigheid van honderden familieleden, vrienden en kennissen.

Jarenlang had Nicolas al die vriendschappen gekoesterd. “Na elke bijeenkomst waarschuwde jij voor het gevaar om elkaar uit het oog te verliezen”, zegde vriend Philippe. “Weet dat onze groep zal blijven samenkomen en dat jij nooit ver zal zijn.” Spreker was niet de enige die beloofde om zich te ontfermen over Carolien, de jonge echtgenote van Nicolas, en hun zoontje Louis.

Caroliens vader was daar gerust in. “Wat onze familie deze week heeft mogen beleven, valt niet te beschrijven. De weergaloze vriendschap galmde door het huis. Daarom: sta stil bij de waarden die Nicolas droeg en maak ze u allen eigen.”

JVB

Lees ook: Chef-kok verdronken in AlbertkanaalMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio