Gillen in de Deathride for Life

Op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol kon je zondag terecht voor een Deathride for Life. De organisatie ligt in handen van de dienst Sport en Animatie van de Provincie Antwerpen en het Zilvermeer. Deelnemen kost 5 euro en de opbrengst gaat integraal naar Music for Life.

Bart De Bie van de organisatie: "Als er ongeveer 100 mensen op afkomen, ben ik al zeer tevreden. Dat zou betekenen dat we minstens 500 euro ophalen van de deathride alleen. Diegenen die zich niet aan de deathride willen wagen, kunnen trouwens ook hun steentje bijdragen. Er is onder andere, soep, glühwein en warme chocolademelk te verkrijgen aan democratische prijzen. We hopen in totaal 750 euro op te halen."

Het idee om iets rond Music for Life te doen is ontstaan tijdens een personeelsuitstap. De Bie: "We wilden iets avontuurlijks organiseren, iets dat bij het Zilvermeer zou passen. Vandaar dus de deathride. En het is een mooie inhuldiging van de constructie. Ze wordt vandaag voor het eerst gebruikt en blijft permanent op het domein staan."

Dat de constructie 100 meter hoog is, lijkt niet te deren. Jong en oud zijn zeer enthousiast over de nieuwe deathride. Diet (9): Het was echt super! Ik wil nog een keer! An (33): Heel leuk. Je krijgt er kriebels van in je buik.

Tekst & foto: Joy Vleugels (Plantijn Hogeschool)

Nu in het nieuws