Winterdorp verzamelt 2500 euro voor Music For Life

Heel wat volk was er op zondag, 18 december, in Park Spoor Noord. Het Oude Badhuis, Cargo Zomerbar en Park Spoor Noord sloegen dit jaar de handen in elkaar om een winterdorp op te bouwen. Het dorp staat er al 2 weken en blijft tot eind januari staan.

drombouts

Zondag waren er heel wat acties ten voordele van Music For Life in het winterdorp. In de voormiddag was er een kerstbrunch. "Er waren 150 mensen en dat heeft al ongeveer 1000 euro opgebracht", deelt Bruno Herzeele, een medeorganisator, mee.

Mentaal gehandicapte kinderen uit de opleiding houtbewerking maakten kerststalletjes die kinderen uit buurtscholen verder versierden. Zondag konden de bezoekers van het winterdorp de stalletjes voor minstens 5 euro kopen.

Bij een fotograaf kon je voor 2 euro foto's van jezelf laten maken in een leuk kerstdecor. "De volledige opbrengst zal ongeveer 2500 euro bedragen en gaat volledig naar Music For Life", vult Herzeele aan. Het winterdorp is geen eenmalig project. Volgend jaar zal het dus opnieuw feest zijn in het Park Spoor Noord.

Britt Peeters (student Plantijn Hogeschool)

MEER OVER De Warmste Week - Music for Life