Spoed stuurt man met slagaderbreuk weer naar huis

Print
Het Sint-Lucasziekenhuis in Gent ligt onder vuur omdat het het voorbije weekend een man met een slagaderbreuk weer naar huis heeft gestuurd. Het slachtoffer, voetballer Amidu Bangura (32), is intussen overleden. Zijn verhaal staat maandag in een krant van Corelio.

Zijn vriendin Christa Thomas (45) dient klacht in tegen het ziekenhuis. Dat is een intern onderzoek gestart en onthoudt zich voorlopig van commentaar.

"Vrijdag werd Amidu nog naar huis gestuurd door het ziekenhuispersoneel", zegt de vriendin in de krant. "De spoedarts had niets levensbedreigend vastgesteld. Waarom is zijn hart toen niet onderzocht?"

Het was een vriend die zaterdagochtend opnieuw de hulpdiensten verwittigde. Daarop volgde een nieuwe controle in Sint-Lucas, waarbij de gescheurde slagader werd opgemerkt. Een spoedoperatie in het Universitair Ziekenhuis van Gent drong zich op.

Maar Amidu stierf op de operatietafel. Hij laat een dochter van vier jaar na. De man speelde bij derde provinciale KVV Windeke. De ploeg reageert verslagen en stelde de match van zondag uit.

.

Nu in het nieuws