Vriend en buurjongen vermiste Marijke Francis zitten in de cel

De uitgebreide zoektocht naar de vermiste Marijke Francis (21) uit Montenaken bij Gingelom, heeft het voorbije weekend niets opgeleverd. Het lichaam van de vrouw is mogelijk gedumpt in een vergaarbassin vlak naast de E40.

drombouts

Dat werd leeggepompt, voorlopig zonder resultaat. Vandaag wordt opnieuw gezocht in de smurrie.

Naast de vriend van de vermiste vrouw, Didier Conard (44), is ook haar buurjongen Kevin D. (19) aangehouden. Hij zou getuige zijn geweest van de moord. Kevins hoogzwangere partner Sofie T. (19) verdween zaterdag ook achter de tralies, maar werd zondagnamiddag weer vrijgelaten.

Zaterdag en zondag waren speurders de hele dag in de weer rond het vergaarbassin dat vlak naast de E40 in de velden van Montenaken ligt. De civiele bescherming pompte het afgelopen weekend miljoenen liters water uit het bekken, maar voorlopig zonder resultaat.

Volgens inwoners van Montenaken lokt de afgelegen plek geregeld sluikstorters die er zelfs koelkasten en oude dakpannen komen dumpen. De zoektocht naar de vermiste vrouw in de smurrie gaat vandaag verder.

Marijke Francis verdween op woensdag 29 juni nadat ze van haar werk terugkeerde. Ze zou op bezoek gaan bij haar zus in Berloz, vlak over de taalgrens, maar kwam echter nooit aan. Haar bromfiets werd korte tijd later teruggevonden.

De jonge vrouw had een relatie met de veel oudere Didier Conard (44), een man die in totaal al 17 jaar in de gevangenis heeft doorgebracht, voornamelijk voor drugsdelicten.

Het koppel had naar verluidt ook trouwplannen en was bevriend met het jonge koppeltje Kevin D. (19) en Sofie T. (19). Het laatste dat Marijke op haar Facebook-profiel postte was een foto van Didier Conard met de boodschap "Tis toch een schat zer:-)", exact een week voor haar verdwijning.

Wat er zich op de bewuste woensdag precies heeft afgespeeld in het appartement van Marijke Francis, moet verder onderzoek uitwijzen.

NV/RD/ErRe

MEER OVER Gingelom

Nu in het nieuws