Onderzoek verdwijning Elke Wevers wordt helemaal overgedaan

Onderzoek verdwijning Elke Wevers wordt helemaal overgedaan

Onderzoek verdwijning Elke Wevers wordt helemaal overgedaan

Print
In het kader van het onderzoek naar de betrokkenheid van Tom Hompes bij de verdwijning van Elke Wevers, zijn vrijdag nieuwe onderzoeksdaden gesteld op de campus Bree van het ziekenhuis Maas en Kempen.

Tom Hompes werkte er als technisch medewerker. De speurders hadden o.a. oog voor containers waarin medisch afval wordt gedumpt. Het onderzoek wordt na de jongste ontwikkelingen hélemaal overgedaan, met Hompes als hoofdverdachte.

Het parket van Tongeren is nog altijd zeer karig met informatie over de stand van het onderzoek.

Volgens goed ingelichte bronnen zitten er echter heel wat meer belastende elementen in het dossier van Tom Hompes dan enkel de resultaten van de leugendetectortest.

Die test gaf aan dat Hompes pertinent liegt wanneer er gevraagd wordt naar zijn betrokkenheid bij de zaak. Ook al zitten er nog geen keiharde bewijzen in het dossier, het lijkt erop dat het Tongerse gerecht zeker is dat Tom Hompes zijn vriendin, met wie hij zeven jaar samenwoonde, om het leven heeft gebracht.

Om dat te bewijzen, wordt het hele onderzoek nu van vooraf aan overgedaan. Wellicht nog veel grondiger dan tijdens het voorbije jaar omdat er nu met slechts één piste rekening gehouden wordt: de piste moord met als hoofdverdachte Tom Hompes

De hele handel en wandel van Hompes tijdens de dagen vóór en na de verdwijning van Elke Wevers zullen opnieuw minutieus worden nagegaan. Zijn auto, computer en appartement worden met nog meer technische middelen uitgekamd, zelfs gedemonteerd als het moet.

Het gerecht hoopt een spoor te kunnen vinden dat wijst op zijn betrokkenheid. Ook de camerabeelden waarop Elke zou zijn gezien op de ochtend dat ze verdween, worden opnieuw bekeken. Mogelijk waren die beelden misleidend: de vrouw die op de beelden was te zien, was te vaag in beeld om haar te kunnen identificeren.

NV

.

Nu in het nieuws