Inspectie van Financiën schiet Limburgse sneltram af

Inspectie van Financiën schiet Limburgse sneltram af

Inspectie van Financiën schiet Limburgse sneltram af

Print
De Inspectie van Financiën maakt brandhout van het Spartacusdossier. Dat voorziet in de aanleg van drie sneltramlijnen in Limburg. "Het dossier is onvolledig, niet transparant, de kostprijs is meer dan verdubbeld en de inkomstencijfers zijn vaag", klinkt het.

Het volledige rapport van de Inspectie van Financiën leest u hier.

Met Spartacus wil de Vlaamse regering drie sneltramlijnen aanleggen in Limburg. Het gaat om de verbindingen Hasselt-Maastricht, Hasselt-Maasmechelen en Hasselt-Noord-Limburg.

Na een half jaar aandringen van LDD'er Lode Vereeck heeft de Vlaamse regering dan toch het rapport van de Inspectie van Financiën hierover vrijgegeven. Dat is ronduit negatief.

"De studie naar de reizigersaantallen (6.000 per dag) berust op speculatieve gegevens", luidt het. De Inspectie verwacht dan ook dat er nergens in Vlaanderen zo weinig mensen op een tram zullen zitten als op de sneltram Hasselt-Maastricht in de daluren. Ook de verdubbeling van de kostprijs (van 55 naar 128 miljoen euro), het exploitatieverlies van 17,5 miljoen euro per jaar, en de erg vage inkomstencijfers worden op de korrel genomen.

YL

.

Nu in het nieuws