Mortsel heeft paraplurecord beet

Mortsel heeft paraplurecord beet

Mortsel heeft paraplurecord beet

Print
Mortsel - 1.152 paraplu’s zijn er zondag geteld op de Statielei tijdens Kerst@Mortsel. Goed dus voor een nieuw record in het Guinness Book of Records én een absoluut geslaagde koopzondag in het winkelcentrum.
Hoewel er bijna 1.800 inschrijvingen waren, gingen er toch maar 1152 paraplu’s open op het moment van de waarheid. Althans dat wees de telling van de gerechtsdeurwaarder uit.

“Vermoedelijk heeft het slechte weer wat mensen afgeschrikt”, stelt een hoe dan ook tevreden Unimo-middenstandsvoorzitter Danny Van Clapdurp. “Vanmorgen zijn hier zelfs tenten en zo gaan vliegen. Maar we zijn heel blij met deze opkomst.” Het paraplurecord was tegelijk goed voor twee cheques van 1.000 euro voor Music For Live en Projecten voor Afrika. “We zijn heel dankbaar”, aldus schepen van Lokale Economie Steve D’Hulster (sp.a). “Veel volk, een tof winkelcentrum én Garry Hagger. We hebben hier alles om gelukkig te zijn. En laat het over zes maanden, als alles is heraangelegd, een mooie nieuwe start zijn voor onze winkels.”

Kerst@Mortsel was in elk geval een goed begin van de verhoopte wederopstanding. Want zij die nog verstek lieten voor de recordpoging passeerden nagenoeg allemaal nadien wel voor de gratis mokken met glühwein en warme chocolademelk én voor de ‘Hart voor Handelaars’-boodschappentas. Het was lang gelden dat het op de winkelstraten nog zo over de koppen lopen was. En daar konden de vele handelaars enkel maar tevreden mee zijn.

Seppe SLAETS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio