Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Ronde zonder Muur

Volgend jaar geen Muur meer in de Ronde van Vlaanderen. Geen gehijg meer dat een dorstlesser in Het Hemelrijk verdient. Geen spuug meer op de kasseien die naar de kapel leiden op de top.

drombouts

Een monument minder in Vlaanderens Mooiste. Het wordt een andere Ronde, dat zeker. Een die zich helemaal terugplooit in de regio waar de hellingen elkaar voor de voeten lopen. Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg: een beenharde finale. Het wordt anders, maar beter? Afwachten maar.

Het koersverloop van dit jaar zal alleszins lang in het geheugen blijven. Fabian Cancellara die het hele peloton op een hoopje rijdt maar later beseft dat hij een mens is en krampen krijgt voor de Muur.

Nick Nuyens die in de achtergrond verzeild geraakt maar in de finale toch nog een kans krijgt die hij, slim als hij is, met beide handen grijpt. Zo won Nuyens de Ronde negen jaar na zijn zege bij de beloften.

Luc Lamon (foto)

Vastgoed

Jobs in de regio