Ronaldo neemt afscheid

Print
Als je de beelden ziet, zou je het niet zeggen, maar deze gezette man met het nummer negen op zijn shirt is wel degelijk één van de beste voetballers aller tijden. En mijn persoonlijke favoriet: Luis Nazário De Lima of kortweg Ronaldo.

Na een carrière met veel ups (driemaal Wereldvoetballer van het Jaar, WK-topscorer aller tijden en sterspeler bij topclubs zoals PSV, Barcelona, Inter Milaan en Real Madrid) en downs (langdurig blessureleed, epilepsie-aanval voor de finale van het WK '98 tegen Frankrijk en enkele gestrande huwelijken) nam 'Il Fenomeno' dit jaar afscheid in een oefeninterland van zijn Brazilië tegen Roemenië (1-0 winst).

De voor de gelegenheid geselecteerde Ronaldo viel een kwartier voor tijd in, maar kwam net niet tot scoren. Dat had hij gelukkig in zijn fantastische voetballoopbaan al meer dan genoeg gedaan. En omdat ik me Ronaldo niet alleen als het dikkerdje wil herinneren, hierbij ook nog een bloemlezing van enkele wonderbaarlijke doelpunten van Ronaldo. De enige echte.

Thijs Van Den Bos

Afscheidsmatch:Ronaldo op zijn best:


Meer sportnieuws