Trajectcontrole pas weer actief in lente 2012

De trajectcontrole zal pas ten vroegste eind februari weer werken.

Inge Kerremans

De trajectcontrole meet de tijd die een bestuurder er over doet om de afstand tussen twee nummerplaatlezers af te leggen. Als die tijd korter is dan een voorafbepaalde (en wettelijk gemeten tijd), dan volgt een boete want dan heeft de bestuurder sneller gereden dan de maximaal toegelaten snelheid.

Midden oktober besliste Roger Leys, korpschef van de politie van Turnhout, om de trajectcontrole die al sinds vorig jaar actief is op vijf trajecten (Oud-Turnhout 2, Lichtaart en Wechelderzande 2) in de zone, tijdelijk stop te zetten.

De politie zette de controles stop omdat voor de tweede keer een bestuurder werd vrijgesproken die een boete had aangevochten. De trajectcontrole was en is nog steeds niet gehomologeerd.

Normaal was het de bedoeling om tegen begin januari alles in orde te hebben. Die datum wordt opnieuw niet gehaald. Ten vroegste in februari, maar vermoedelijk eerder maart of april zal dat wel gehaald kunnen worden.

Het uitstel wil echter niet zeggen dat de snelheidsovertreders vrij spel krijgen. De politie zal geregeld extra controles houden.

Wanneer de trajectcontrole gehomologeerd is, wil de politie het systeem ook uitbreiden. Dan zal er ook op Leiseinde (Tielen-Turnhout) en op Steenweg op Baarle-Hertog-Klein Engeland-Kastelein (Turnhout-grens Weelde-Statie) trajectcontrole ingevoerd worden.

Toon Verheijen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio