1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

dEUS tussen groots en galm

In een volgepakte Lotto Arena speelde dEUS vrijdagavond zijn eerste Antwerpse zaalconcert in jaren. Het enthousiasme van de groep was groot, maar de klank van de arena leidde dat gevoel niet ten volle in goeie banen.

fvranckx

Jazeker, 'Dark sets' in en 'Constant now' uit die nieuwste (platina) plaat werden strak gespeeld voor een voornamelijk staande zaal, maar heel veel reactie kwam er aanvankelijk niet van het publiek.

Omdat de stemmen bijvoorbeeld erg hard afgesteld stonden, omdat de uithalen van Tom Barman bijwijlen klonken als kanonschoten, omdat diezelfde frontman het tussen de nummers erg kort hield.

"Hey", "Lotto Arena" en "geef ons wat zaallicht" waren de meest tot de verbeelding sprekende bindteksten. De lichtshow was overigens van uitstekende kwaliteit en van Antwerpse makelij; het jonge geweld van Shoot the artist was verantwoordelijk voor een visueel overweldigend begin.

Natuurlijk passeerde ook ouder werk de revue. 'Little arithmetics' was in de tweede helft van de set een ingetogener publiekslieveling, net als 'Sister dew'. Zo proefde de Lotto Arena uiteindelijk van de veelzijdigheid van dit dEUS, zonder evenwel gevrijwaard te blijven van een zaal die die veelzijdigheid maar moeilijk kan weergeven.

KrBo Foto's CJ

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER