Eerste steen Woonzorgcentrum Zoersel is gelegd

Eerste steen Woonzorgcentrum Zoersel is gelegd

Eerste steen Woonzorgcentrum Zoersel is gelegd

Print
Zoersel - De eerste steen van het nieuwe Woonzorgcentrum Zoersel is gisteren gelegd. Aannemer Van Roey, die de afgelopen weken de fundamenten al had gelegd, kan met een gerust geweten zijn werk voorzetten.
De gemeente en het OCMW van Zoersel werkten al vele jaren aan de voorbereiding van een nieuw woonzorgcentrum op de terreinen tussen de Smissestraat en het Kermisplein. Om voldoende knowhow rond het uitbaten van zo'n instelling in huis te halen, stapten ze samen met de vzw Emmaüs in de vzw Woon- en zorgcentrum Zoersel. Emmaüs is in de streek bekend om zijn psychiatrisch centrum Bethanië in Sint-Antonius-Zoersel en het Sint-Jozefziekenhuis in Westmalle.

Het nieuwe woonzorgcentrum zal bestaan uit 72 woongelegenheden, acht plaatsen dagverzorging en acht plaatsen kortverblijf. De eerste steen werd gelegd door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V), burgemeester Katrien Schryvers (CD&V) van Zoersel en afgevaardigd bestuurder van vzw Emmaüs Michel Vanholder.

Lees zaterdag 17 december het volledige verslag in Gazet van Antwerpen.

JAN VORSSELMANS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio