Infrabel begint in januari aan bouw van laatste twee bruggen

Print
Duffel - In Duffel start Infrabel begin volgend jaar met de bouw van nog twee nieuwe spoorwegbruggen over de Mechelsebaan en over de A. Stocletlaan.
Infrabel begon in april 2009 met de bouw van nieuwe spoorbruggen over de A.
Stocletlaan, de Nete en de Mechelsebaan. Vier bruggen werden al gebouwd: de beide bruggen over de Nete, één brug over de Mechelsebaan (kant Katelijne) en één brug over de A. Stocletlaan (kant Rumst). Vanaf januari volgt de bouw van de twee resterende bruggen: over de Mechelsebaan en over de A.
Stocletlaan, alle twee langs de kant van Duffel.

De eerste fase loopt van 9 januari tot 10 februari. Dan zal de spoorwegonderdoorgang aan de Mechelsebaan volledig worden afgesloten voor alle verkeer. In die periode zal het verkeer vanuit Mechelen worden omgeleid via de R6 en de N1 naar de A. Stocletlaan. De fietsers worden ter hoogte van De Vier Wegen in Sint-Katelijne-Waver omgeleid via de Hertstraat, Stationsstraat en Goorboslei naar de Varestraat in Duffel. Lijnbus 550 Mechelen-Duffel-Lier zal via de Naalstraat rijden.

Tijdens de tweede fase, van 11 februari tot 22 juni, zal de spoorwegonderdoorgang aan de A. Stocletlaan worden afgesloten. De derde fase start op 6 augustus en duurt tot 14 september. In die periode zal de tunnel aan de Mechelsebaan opnieuw volledig worden afgesloten.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio