Hulpdiensten bedwingen ganse dag Koude Beek

Print
borsbeek -

De gemeente Borsbeek kreeg vrijdag heel wat waterellende te verduren. De brandweer en de civiele bescherming hadden alle moeite van de wereld om het peil van de Koude Beek onder controle te houden. Ook Breedveld en de Manebruggestraat stonden vrijdagochtend blank.


Het onheil begon vrijdagochtend in Breedveld en de Manebruggestraat. Beide straten werden volledig afgesloten voor alle verkeer. Vooral de situatie in Breedveld baarde de brandweer zorgen. Wateroverlast daar voorspelt meestal later op de dag nieuwe problemen elders in het dorp. Daarom werd meteen de civiele bescherming bijgevraagd. Met 2 grote pompen ter hoogte van Brouwershoek zorgden zij dat het waterpeil van de Koude Beek niet verder steeg. Hier en daar werden preventief zandzakjes aangebracht.

Nog tot 15 uur stond het peil op diverse plaatsen in Borsbeek angstvallig hoog. Nadien begon de situatie zich te stabiliseren. De brandweer van Borsbeek blijft ook vrijdagnacht nog standby en houdt het peil van de Koude Beek de volgende uren verder nauwlettend in het oog.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio