Tot 40 maanden cel voor coketrafikanten

Tot 40 maanden cel voor coketrafikanten

Tot 40 maanden cel voor coketrafikanten

Print
Antwerpen - Een 46-jarige coketrafikant uit Lommel is door de Hasseltse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden en een boete van 35.000 euro. Zijn kompaan, een 24-jarige Antwerpenaar kreeg 24 maanden cel en een boete van 5.500 euro, volledig met uitstel. De twee waren lid van een hele organisatie.

Lommelaar Patrick H., die al strafverleden had voor drugsfeiten, en de Antwerpenaar waren betrokken bij een drugstrafiek tussen het Zuid-Amerikaanse Ecuador en Antwerpen. De 19 kilogram cocaïne, goed voor een straatwaarde van ruim 1 miljoen euro, zat verstopt in een container met een lading bananen.

De politie kwam het handeltje op het spoor via een telefonieonderzoek. Daaruit bleek dat de Limburger veel contacten had met mensen in Zuid-Amerika. Via zijn bankrekening kwamen de speurders te weten dat hij een geldtransactie had gedaan naar Ecuador, aan mensen die daar in het milieu bekend waren.

Op 15 mei 2011 kon de politie in de Antwerpse haven het tweetal onderscheppen op een scooter. Andere personen van de organisatie konden niet worden geïdentificeerd gezien de zeer beperkte verklaringen van de twee opgepakte trafikanten.

(Belga)
Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio