Brusselsesteenweg richting Mechelen-centrum opnieuw open

Brusselsesteenweg richting Mechelen-centrum opnieuw open

Brusselsesteenweg richting Mechelen-centrum opnieuw open

Print
Mechelen - Op de Brusselsesteenweg in Mechelen is er vanuit Zemst opnieuw één rijstrook richting stadscentrum open voor verkeer van minder dan 3,5 ton. Ook wie de E19 in Mechelen-Zuid verlaat kan over één rijstrook via het viaduct naar Mechelen-centrum rijden.
Door een wegverzakking na een ingestorte rioolbuis afgelopen zondag moest de gewestweg uit veiligheidsoverwegingen afgesloten worden. Pas sinds woensdagnamiddag was er opnieuw beperkt verkeer mogelijk, en vrijdag moest de steenweg alweer enkele uren volledig dicht voor werkzaamheden. Maar nu zijn er dus opnieuw personenwagens toegelaten. Voertuigen van 3,5 ton moeten wel de omleidingen door het industriepark blijven volgen.

Vandaag werden onder de gewestweg wachtbuizen gestoken. Die moesten het mogelijk maken om een hoogspanningskabel om te leggen. Volgende week woensdag plaatst aannemer Heijmans damplanken. "Die moeten ervoor zorgen dat wij het rioleringswater opnieuw vlot kunnen afvoeren via een geschoeide beek", legt werfleider Dirk Buys uit. Na nieuwjaar, in de week van 9 januari, start de definitieve herstelling van de rioolbuis. Het materiaal is voorhanden, maar de levering van de beton kan pas gebeuren na het bouwverlof.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio