Smet wil Nederlandse leerkrachten naar Vlaanderen halen

Smet wil Nederlandse leerkrachten naar Vlaanderen halen

Smet wil Nederlandse leerkrachten naar Vlaanderen halen

Print
Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet wil nagaan of Vlaanderen geen leerkrachten uit Nederland kan aantrekken. In Nederland dreigen duizenden leerkrachten hun job te verliezen door bezuinigingen terwijl Vlaanderen kampt met een lerarentekort. Dat blijkt uit een brief van Smet aan zijn Nederlandse collega Marja van Bijsterveldt.

Vlaanderen kampt met een nijpend lerarentekort. Een probleem dat de komende jaren nog groter dreigt te worden door de vergrijzing van het lerarenkorps, een toename van het aantal schoolgaande kinderen en een daling van het aantal jongeren dat voor een lerarenopleiding kiest. In Nederland dreigen er dan weer 5.000 leerkrachten hun baan te verliezen door bezuinigingen.

Volgens Smet is daar voor zowel Vlaanderen als Nederland een kans weggelegd. In een brief aan zijn Nederlandse collega Marja van Bijsterveldt pleit hij voor een "systematische samenwerking om meer Nederlandse leerkrachten te overtuigen om desgevallend in Vlaanderen te werken".

In de brief zegt de sp.a-minister nog dat hij zijn administratie de opdrachtheeft gegeven om afspraken te maken met het betrokken Nederlandse ministerie. "Mag ik u vragen of u daartegen enig bezwaar heeft?", zo vraagt Smet aan zijn Nederlandse collega.

Belga

Foto Belga

Nu in het nieuws