Leuven voert kortparkeren in voor fietsen in stallingen

Leuven voert kortparkeren in voor fietsen in stallingen

Leuven voert kortparkeren in voor fietsen in stallingen

Print
Leuven gaat via een nieuw politiereglement de mogelijkheid invoeren om op bepaalde plaatsen in de stad de duur te beperken dat fietsen kunnen gestald worden in gemeentelijke fietsrekken. Het wil hiermee iets doen aan de plaag van fietswrakken en achtergelaten rijwielen die heel wat plaats innemen. Het politiereglement is geagendeerd op de gemeenteraad van maandag.

Het reglement zal vooral toegepast worden in het centrum van de stad. De duurtijd varieert naargelang de locatie. "In de fietsstalling aan het stadskantoor bijvoorbeeld, willen we de duur beperken tot 2 uur, zodat alle bezoekers er hun fiets kwijt kunnen", zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (sp.a). "Op andere plaatsen in de stad zal het beperkt worden tot bijvoorbeeld een drietal weken. We stellen een organisatie aan om voor ons controles uit te voeren. In Nederland wordt hierbij gecontroleerd met een systeem van bandjes."

Tegelijk gaat Leuven 1 miljoen euro investeren in de bouw van een fietsdepot op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo, waar de fietsen die verwijderd werden uit de fietsstallingen door de eigenaar afgehaald kunnen worden. Dit depot, dat plaats zal bieden aan 3000 fietsen, moet ook een oplossing bieden voor het probleem van de fietsen die studenten tijdens de zomermaanden overal in de stad achterlaten.

Leuven installeerde al meer dan 20.000 fietsstallingen.

Belga

Foto Photo News

Nu in het nieuws