"Cupcakes zijn een hype"

Cupcakes zijn een hype

"Cupcakes zijn een hype"

Print
Mortsel - Heerlijke, zelf gebakken cupcakes in alle geuren en kleuren. Dat is het uithangbord van ‘Breakfast At Tiffany’s’, een gloednieuwe tea-room die zopas de deuren opende op de Statielei 129.
Het is, gezien de vele werkzaamheden en bijhorende verkeersellende, al moedig op zich om in Mortsel een nieuwe zaak te starten. Maar zaakvoerster Ellen Van den Dries en haar team deinzen blijkbaar voor niks terug, want ze vestigden zich naast…een andere patisserie-en broodzaak/eethuisje.

“Tja, eigenlijk wilden we ook alleen een shop beginnen om dingen mee te nemen. Maar ons publiek verplichtte ons ertoe om een volwaardige tea-room uit te bouwen. Gelukkig bevond het pand zich in een prima staat en hadden we niet veel nodig om alles om te bouwen”, vertelt Ellen. ‘Breakfast At Tiffany’s pakt in het bijzonder uit met twee belangrijke specialiteiten: verse thee en cupcapkes. “Mijn grootvader had veertig jaar een bakkerij in Boechout. En nu heb ik de microbe te pakken. Al die cupcakes bakken we zelf. Ze komen overgewaaid uit Amerika en zijn ook hier een echte hype geworden. We mikken er mee op een zo groot mogelijk publiek: van jong tot oud. We leveren ze tevens aan huis in groot Mortsel. En doe daar dus een lekker tasje thee bij hé. We serveren bijna veertig soorten en verkopen de thee ook per 50 en 100 gram.”

Omdat Ellen het met haar partners niet eens geraakte over de naam werd de zaak ‘Breakfast At Tiffany’s’ gedoopt. Jawel, Ellen is wel degelijk grote fan van de gelijknamige film uit 1961 met Audrey Hepburn. En de single van Deep Blue Something (1996) blijkt haar al evenmin vreemd. “Heel die sfeer van de film vind je tegelijk een beetje terug in ons concept. Bij ons zit je ook tussen de Hollywoodsterren. Liz Taylor, Elvis Presley…ze hangen allemaal aan de muur.”

Seppe SLAETS

Info: Breakfast At Tiffany’s, Statielei 129 in Mortsel

Foto Patrick De Roo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio