Mechelen verwijdert opnieuw illegale graffiti

Mechelen verwijdert opnieuw illegale graffiti

Mechelen verwijdert opnieuw illegale graffiti

Print
Mechelen - De stad Mechelen trekt opnieuw een budget uit om illegale graffiti uit het straatbeeld te verwijderen. Dat gebeurt al voor de derde keer.
Illegale graffiti op bruggen, gevels of straatmeubilair is een doorn in het oog van veel mensen. In 2010 liet de stad in twee keer al eens op een 30-tal plaatsen graffiti verwijderen. Nu volgt een derde schoonmaakoperatie op negen locaties (zie onder). Ook verkeersborden, vuilnis-, en bloembakken worden onder handen genomen. Gemeenschapswachten hebben de inventaris opgemaakt.

Voor de jongeren is er vandaag een oefenmuur aan fuifzaal Perron M op het Douaneplein. "En wie illegaal graffiti aanbrengt, mag rekenen op een repressieve aanpak", zegt schepen van Preventie Ali Salmi (onafhankelijk). Zowel via het Nero-project voor jongeren, als de gemeentelijke administratieve sancties (GAS) voor volwassenen, en verschillende vormen van schade- en herstelbemiddeling.

SVH

Locaties 1. Kruidtuin 2. Wijkhuis Battel 3. Speelplein Aambeeldstraat ('t Hofke) 4. Speelplein Hanswijkdries 5. Speelplein Jozef Verbertstraat 6. Bushokje dorpsplein Leest 7. Tessestraat 8 8. Keermuren Zennebrug 9. Onderhoud reeds aangepakte locaties, met prioriteit voor Raghenotunnel en brug Postzegellaan

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio