Minister-president Peeters op missie naar Libië

Minister-president Peeters op missie naar Libië

Minister-president Peeters op missie naar Libië

Print
Minister-president Kris Peeters (CD&V) trekt dit weekend op missie naar Libië. Samen met de Vlaamse regeringsleider trekken nog 16 andere topmensen uit de Vlaamse bedrijfswereld. Vlaanderen is zich bewust van de grote uitdagingen in het land en wil bijstand verlenen bij de wederopbouw.

Peeters zal van zaterdag tot maandag een bezoek brengen aan de de hoofdstad Tripoli en de havenstad Misurata. Nu de burgeroorlog achter de rug is, zal Peeters er onder meer de premier en enkele ministers van het nieuwe bewind ontmoeten.

Handelscontacten

De Vlaamse regeringsleider zal bij hen peilen naar de behoeften bij de wederopbouw en er de steun van Vlaanderen aanbieden. Daarbij denkt hij aan Vlaamse knowhow, bijvoorbeeld in infrastructuur, energie, havens... De 16 bedrijven die meereizen zullen tijdens de trip ook handelscontacten leggen.

Alleszins is er werk aan de winkel om de handelsrelatie met Libië weer op peil te brengen. Tijdens de opstand tegen Moammar al-Kadhafi stagneerde de handel bijna volledig. Voor de opstand steeg de uitvoer van 107,4 miljoen euro in 2007 naar 158 miljoen in 2010. Omgekeerd was er in 2010 43,7 miljoen euro aan Libische invoer.

"Ik wil met deze zending naar Libië Vlaamse bedrijven met onmiddellijke zakelijke opportuniteiten aan de juiste contacten helpen", besluit Peeters.

Foto Belga

Nu in het nieuws