Straatracer Zele veroordeeld tot 11 jaar rijverbod

Print

Straatracer Zele veroordeeld tot 11 jaar rijverbod

De politierechtbank van Dendermonde heeft vrijdag twee 20-jarige straatracers uit het Oost-Vlaamse Zele veroordeeld tot een rijverbod van 11 jaar en 5,5 jaar en zware geldboetes. De jongemannen vertoonden "asociaal, roekeloos en agressief rijgedrag", stelde politierechter Peter D'Hondt.

Bij een straatrace aan de Europalaan in Zele kwamen eind juni twee Turkse jongens van 19 en 17 jaar oud om het leven, nadat ze tegen een boom reden en in een gracht belandden. Een van de beklaagden die voor de politierechter moest verschijnen, was de broer van een van de slachtoffers.

De 20-jarige jongeman (op foto tegenover rechter D'Hondt) stond terecht voor vier inbreuken rond straatraces, waaronder feiten na de dood van zijn broer. De jongeman werd veroordeeld tot een rijverbod van vijf en een half jaar.

De andere beklaagde stond terecht voor 16 verkeersinbreuken in de voorbije twee jaar, onder meer het veroorzaken van ongevallen met zwaargewonden. De jongeman werd veroordeeld tot 11 jaar rijverbod. Beide mannen moeten geldboetes van meer dan 10.000 euro betalen en moeten psychiatrisch onderzocht worden alvorens ze opnieuw een voertuig mogen besturen.

Meer over de overlast door straatracen, de daders en de maatregelen ertegen vindt U in het vierde deel van dit artikel op de expertenpagina van John De Wit.

Belga

Foto's: Geert De Rycke

Lees ook: de expertenpagina van John De Wit.

.

Nu in het nieuws