Cancellara: "2011 bewees dat ik ook maar een mens ben"

Cancellara: 2011 bewees dat ik ook maar een mens ben

Cancellara: "2011 bewees dat ik ook maar een mens ben"

Print
De Zwitser Fabian Cancellara was het voorbije wielerseizoen niet zo dominant als in 2010. Spartacus geeft zelf toe dat hij niet altijd de motivatie vond om er altijd even hard voor te gaan. Voor het nieuwe seizoen kijkt hij alvast uit naar de samenwerking met Johan Bruyneel.

Met podiumplaatsen in Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en in Parijs-Roubaix kende Cancellara een goed jaar, maar een overwinning in een klassieker zat er niet in. "Ik mis een grote overwinning", geeft Cancellara toe aan Procycling.

"Iedereen keek naar mij tijdens de wedstrijd of reed zelfs tegen mij aan. Dan wordt het moeilijk om te winnen. Ik ben ook maar eens mens, dat is dit jaar wel bewezen", aldus Cancellara.

Tijdritten

Na jaren van hegemonie in de tijdritten, moest Cancellara het zowel in de Tour, Vuelta als op het WK afleggen tegen de Duitser Tony Martin. "Op het wereldkampioenschap mikte ik vooral op de weg en dat voelde ik in de tijdrit", zegt Cancellara die net naast het podium viel op de weg.

In 2012 koerst de Zwitser voor Radioshack, waar onze landgenoot Johan Bruyneel ploegleider is. Die heeft voor het eerst ook een echte kopman in zijn ploeg voor de voorjaarsklassiekers. "Die uitdaging is ook voor hem nieuw", aldus Cancellara. "In het verleden waren ze al tevreden met winst in een semi-klassieker of een ereplaats, maar nu ze een leider hebben is het "volle gas", vertelt Cancellara.

"Ik ben nu meer gemotiveerd dan vorig jaar. Afgelopen seizoen miste ik wat motivatie. Voor 2012 heb ik geen grote verwachtingen. Ik heb wel grote doelen. Daaruit haal ik mijn motivatie", besluit Cancellara.

Foto PhN

MEEST RECENT