Netwerken klaar voor sms-storm tijdens oudejaar

Netwerken klaar voor sms-storm tijdens oudejaar

Netwerken klaar voor sms-storm tijdens oudejaar

Print
Telecomoperatoren Mobistar, Proximus (Belgacom) en KPN Group Belgium/BASE zijn voorbereid op de storm aan sms'en die traditioneel op oudejaarsnacht losbarst. Dat blijkt vrijdag uit een rondvraag.

Mobistar heeft net als KPN de capaciteit van het netwerk opgetrokken naar 3.000 sms'en per seconde. Die capaciteit moet voldoende zijn om de korte berichten tijdig af te leveren, al dan niet met een kleine vertraging. Beide operatoren maken ook een back-up van het volledige systeem.

Mobistar schaft tijdens oudejaarsnacht ook bepaalde diensten af, zoals berichtgeving bij gemiste oproepen, herladingen en verzonden berichten. De sms'en krijgen prioriteit, maar volgens de operator kunnen klanten nog steeds een telefoontje met gelukwensen plegen. Tijdens kerstnacht en oudejaarsnacht schakelt de operator ook vier keer meer personeel in dan tijdens een normale nacht om een oogje op het netwerk te houden

.

KPN zorgt ook voor versterking tijdens de overgang van oud naar nieuw. Verschillende ingenieurs voegen zich bij de Base-teams om het sms-verkeer zonder problemen te laten verlopen. Verder worden tussen 19 december en 2 januari onnodige onderhoudswerkzaamheden op het netwerk onderbroken om incidenten te voorkomen.

Proximus meldt ten slotte dat geen problemen verwacht worden op het netwerk, maar zegt niettemin waakzaam te blijven.

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT