Plan om zonevreemde terreinen te regulariseren

Print
Wuustwezel -

De gemeente heeft een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt voor een aantal zonevreemde terreinen voor sport-, recreatie-, en jeugdactiviteiten.

Het gaat om de landelijke rijvereniging, de scouts in Gooreind, visclub Platte Pen, tennisclub Molenheide, crossterrein Molenbergen, Westerndorp El Paso en visclub Den Heibaard.

"De landelijke rijvereniging ligt momenteel in zonevreemd terrein. Daarom willen we de vereniging verhuizen naar sportpark Kattegat, dat uitgebreid wordt. Hier zou de rijvereniging op termijn een ruiterhal kunnen bouwen. Ook kan de uitbreiding van het sportpark plaats bieden voor een hondenschool", legt burgemeester Jos Ansoms (CD&V) uit.

"De jeugdterreinen van de scouts in Gooreind liggen ook in een zonevreemd domein. Deze worden bijgevoegd in het RUP 'Sportpark Eikendreef'." De Platte Pen, de Molenheide, de Molgenbergen, El Paso en Den Heibaard mogen behouden blijven, maar niet uitbreiden. "Voor tennisclub Molenheide en crossterrein Molenbergen wordt samen een RUP opgesteld. Beide terreinen worden zone voor dagrecreatie. Westerndorp El Paso krijgt een zone voor bebouwing in functie van dagrecreatie en een zone voor recreatief weiland. En visclub Den Heibaard krijgt tenslotte een bebouwingzone, een hengelsportzone en een zone voor dierenpension", besluit de burgemeester.

An Van den Ouwelan
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio