Usain Bolt wil legende worden

Usain Bolt wil legende worden

Usain Bolt wil legende worden

Print
Usain Bolt heeft uitgesproken ambities voor 2012. De Jamaicaanse spurtbom wil behalve nieuwe gouden medailles ook de geschiedenisboeken in. "Ik wil een atletieklegende worden, en dat kan pas lukken als ik in Londen mijn drie olympische titels verleng", vertelt de 25-jarige Bolt vrijdag in de Times of India.

In Peking haalde Bolt drie jaar geleden goud op de 100 en de 200 meter en met de 4x100 meter aflossingsploeg. Of er in Londen behalve nieuwe titels ook nieuwe wereldrecords inzitten, laat hij in het midden. "Ik spreek nooit over een wereldrecord, mijn doel is altijd om te winnen. Maar wie weet, als het mooi weer is in Londen..."

Over het bijna afgelopen jaar is de Jamaicaan tevreden. "Alles bij elkaar was het een goed jaar. Ik werd niet geklopt en won de wereldtitel op de 200 meter en met de 4x100. Bovendien was het een seizoen zonder blessures."

Enige minpunt was zijn uitsluiting in de WK-finale van de 100 meter na een valse start. "Regels zijn regels, je moet ze aanvaarden. Maar na wat er in Daegu gebeurd is, lijkt de oude regel me toch beter, toen je na een eerste valse start nog een tweede kans kreeg. Maar dit gebeurt nu eenmaal in de sport, ik hoop gewoon dat het me niet nog eens overkomt."

Belga

Foto Photo News

Meer sportnieuws