Oplichters verkopen handdoeken

Oplichters verkopen handdoeken

Oplichters verkopen handdoeken

Print
Heist-op-den-Berg - Een vader en zijn dochter troggelden handelaars geld af onder het mom dat het voor een goed doel besteld was. Ze staken het geld in hun eigen zakken. Vader L.C. liet wegens een chronische depressie verstek gaan. Zijn dochter J.C. zat wel op het betichtenbankje.

Procureur Nancy Swerts beschuldigde de twee van oplichting en valse naamdracht. De twee liepen na een uitzending op de regionale televisie ROB tegen de lamp. Ook de nummerplaat van hun auto, een BMW, was genoteerd.

Het kwam aan het licht dat vader en dochter op pad gingen bij handelaars in het Heistse. Zo bestelde J.C. onder de naam Van de Velde op 31 mei vorig jaar in een winkel in Heist-op-den-Berg twee go-carts en nog twee andere karren, die ze “later zou komen ophalen”. Maar tegelijk met de bestelling presenteerde J.C. de handelaar handdoeken die ze verkocht voor een goed doel, zogenaamd voor een terminale tante.

Andere fietsenzaak

De uitbaters van een andere Heistse fietsenzaak werden op dezelfde manier om de tuin geleid. J.C. plaatste een bestelling van twee fietsen en vroeg tegelijk aan de handelaar om “het goede doel te steunen”. In werkelijkheid verdween het geld, een paar honderd euro’s, in de zakken van de oplichters.

De openbare aanklager eiste voor de vader een celstraf van zes maanden en 550 euro boete, omdat hij niet aan zijn proefstuk is en in het verleden voor oplichting is gestraft. Voor J.C. vroeg ze vier maanden met uitstel en 275 euro boete.

De advocaat van de betichten vroeg voor de vader de vrijspraak en voor de dochter een werkstraf. “Want eigenlijk werd geen enkele handelaar bestolen. De bestellingen zijn nooit opgehaald. Mijn cliente zat in die tijd met financiële problemen en dacht met het geld van de handdoeken-verkoop een fiets aan te schaffen omdat dit voor de gezondheid van de vader goed zou zijn”, aldus de verdediger.

Uitspraak op 12 januari.

LDN

Foto Arlette Stubbe

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio