Voorbijganger slaat hond de kop in met stok

Print
Olen - Een voorbijganger heeft de hond van Jean-Pierre Maeremans uit de Leemanslaan in Olen met een stok de kop ingeslagen. Het dier, de achtjarige windhond Chimay, overleefde klap niet.

Jean-Pierre Maeremans (68) en zijn vrouw Hermine Cabus (68) begrijpen het nog altijd niet goed. Het koppel moet het stellen zonder hun achtjarige windhond Chimay. “Mijn man ging maandag de brievenbus leeghalen. De hond liep achter hem aan. Op dat moment passeerde een wandelaar met een andere hond. Die man sloeg plots met een stok op het hoofd van onze hond”, legt Hermine Cabus uit. “We zijn meteen met Chimay naar de dierenkliniek gereden.

Daar bleek dat het dier er heel ernstig aan toe was. Na een dag in coma te hebben gelegen, moesten we hond laten inslapen. Zijn hersenen waren ernstig beschadigd.”

Bedreigd

Het koppel liet het daar niet bij en diende bij de politie een klacht in tegen de geweldenaar. De dader woont in dezelfde buurt en wandelt geregeld met zijn eigen hond door de straat. Hij verklaarde aan de politie dat hij zich bedreigd voelde. “Onze hond was helemaal niet agressief, maar hij kon wel heel hard rennen.

We hebben een grote tuin, maar hij is door de poort geglipt”, vervolgt Hermine. “Je weet dat je vroeg of laat je hond moet afgeven, maar op deze manier hadden we niet verwacht.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio