Meningen zijn verdeeld over Integratiebeleidsplan

Print
Zele - Zele heeft sinds 2003 een integratiedienst. Om de drie jaar moet er een integratiebeleidsplan ingediend worden dat kan worden gebruikt om te onderhandelen met de Vlaamse Regering.
"De aanstelling van de brugfiguur, de vindplaatsgerichte jeugdwerker is een versterking voor het uitvoeren van het integratiebeleid in het algemeen", zegt Schepen van Integratie Geert Roosenboom (Open Vld). "Binnen afzienbare tijd wordt er een coördinator veiligheid en samenleven aangeworven. Hij of zij zal er voor zorgen dat alle diensten die werken rond veiligheid en samenleving op elkaar worden afgestemd. Er zal gewerkt worden aan een meer coherent en gestuurd beleid.
Meer dan ooit dient men in te zetten op het integratiebeleid. De groep inwoners van vreemde origine neemt nog steeds in aantal toe in onze gemeente. Hierdoor ontstaat de neiging tot de vorming van twee leefgemeenschappen die apart van elkaar gaan functioneren. Om dit te voorkomen is het belangrijk om naast de inwoners van vreemde origine ook de autochtone inwoners te versterken."

"Flagrant naast de kwestie", vindt Johan Anthuenis (CD&V). "Wonen komt niet aan bod. Ze hebben meer begeleiding nodig. Er is een pertinent gebrek aan evaluatie."

De oppositiepartij hekelt ook het wegmoffelen van voor de hand liggende zaken.
"In uw beleidsplan is er nergens aansluiting met de politie inzake veiligheid te vinden."

"Er is rekening gehouden met de opmerkingen tijdens de commissievergadering", neemt Burgemeester Patrick Poppe (Open Vld) het voor zijn partijgenoot op. "Het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum (ODICE) vindt het een goed plan."

"Een plan waarin schoolse achterstand geen actiepunt is, dat is geen goed plan", besluit Anthuenis.

JoP
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio