CD&V kiest met Breugelmans voor nieuwe lijsttrekker

CD&V kiest met Breugelmans voor nieuwe lijsttrekker

CD&V kiest met Breugelmans voor nieuwe lijsttrekker

Print
Lier - Het partijbestuur van CD&V-Lier-Koningshooikt heeft Koen Breugelmans unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012.
Koen Breugelmans zetelt in de Lierse gemeenteraad sedert 2001. Hij was er lange tijd fractieleider. Sinds 2009 is hij schepen van burgerlijke stand, gezinsbeleid, senioren, gehandicapten en personeelszaken. Koen Breugelmans is de kleinzoon van wijlen dokter Frans Breugelmans, die achttien jaar lang burgemeester van Lier was.

Tegelijkertijd duidde het partijbestuur Guido Van den Bogaert aan als lijstduwer. Van den Bogaert zetelt in de gemeenteraad en het schepencollege sinds 1995. Sinds 2007 is hij schepen van ruimtelijke ordening, stedenbouw, monumentenzorg, musea en toerisme.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezing haalde Van den Bogaert als lijsttrekker 863 voorkeurstemmen. Dat was niet heel erg overtuigend, want Rita Van den Bulck uit deelgemeente Koningshooikt haalde op de tweede plaats liefst 1226 voorkeurstemmen. Koen Breugelmans stond in 2006 op de derde plaats van de CD&V-N-VA-lijst en kreeg toen 474 voorkeurstemmen achter zijn naam.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio